Activitats per grups

Des d’Espai Natura organitzem activitats per a grups per acostar-nos a la natura.

Adaptem les activitats depenent del tipus de grup, de l’edat i del nombre de persones que el formin.

Creiem que aquesta adaptació és la millor opció per garantir una educació eficaç dels valors i coneixements que volem transmetre.

Des d’Espai Natura no treballem amb cap casa de colònies ni alberg amb concret.

Cerquem el millor allotjament pel grup.

Ja sigui pel nombre, per les comoditats que ha de tenir o per les activitats que es poden fer a l’entorn. Espai Natura fa la proposta d’activitats que es poden realitzar, vosaltres escolliu i llavors busquem la millor casa per fer-hi l’estada.

Els grups als quals podem adaptar les activitats son els següents:

- Grups escolars:

Des de 1r de primària fins als cicles superiors creiem que la combinació de l’ensenyament a les aules amb les sortides de camp és la millor formula per adquirir els màxims coneixements i valors pel què fa al medi ambient.

- Grups de lleure:

Aquest col·lectiu basa el seu ensenyament en activitats en el lleure però sovint falten activitats dirigides per especialistes per acabar d’aprofundir sobre alguns temes. Ens podem a la vostra disposició pel que faci falta.

- Grups familiars:

Pares amb nens i tot un món d’aventura al davant. Tots junts amb la coordinació dels nostres guies podrem viure aventures amb una dosi de coneixement que farà gaudir a tothom.

- Grups d’adults:

Pels adults que les seves ganes d’aprendre, formar-se i conèixer no han minvat també adaptem les activitats. Aquestes experiències no s’obliden mai.

Les activitats estan classificades segons uns paràmetres que ens hem fet al nostre gust. Per veure més informació sobre la classificació de les activitats

CLICA AQUÍ

Publicacions

A Espai Natura fem estudis relacionats amb el medi ambient i editem publicacions per divulgar els valors de respecte i estima cap a la natura.

Algunes d’aquestes publicacions són treballs divulgatius de coneixement per ajudar a entendre la problemàtica ambiental que pateix el nostre entorn. En format llibre, PowerPoint, dossier d’activitats, clau dicotòmica, vídeo, fotogràfic, etc. i destinats a diferents edats.

D’altres són treballs específicament científics, de recol·lecció de dades o d’investigació, estudis de fauna, anàlisis de dades, dades meteorològiques, etc.

Des d’Espai Natura estem oberts a nous projectes i a treballar conjuntament amb altres entitats per assolir els objectius que ens hem marcat. Així, sovint requerim l’ajuda d’altres associacions més especialitzades en els àmbits en que volem treballar però també ens impliquem en d’altres projectes en que puguem donar un cop de mà.

Cada cop més creiem amb la participació de nous projectes fora de les nostres fronteres. Les problemàtiques d’altres llocs, les seves metodologies, les seves eines, etc. ens enriqueixen a nosaltres a l’hora de dur a terme els projectes de casa nostra.

Els projectes en els quals ens endinsem ho fem amb el suport d’obres socials, els diferents departaments de la generalitat, ministeris de l’estat o amb fons propis.

A la secció de publicacions hi anirem penjant els treballs amb els quals hi hem estat implicats.

Per veure les diferents publicacions en que hem participat

CLICA AQUÍ

Altres accions

A Espai Natura a part d’organitzar activitats per a grups i treballar en projectes d’estudi, divulgació i coneixement també ens agrada participar en altres esdeveniments.

Plantades d’arbres, concursos de fotografia, concursos de documentals de natura, exposicions, concursos de dibuix, pintura ràpida, fires, jornades de desbrossament de camins, col·locació de caixes-niu…

Anirem publicant al web les activitats que organitzem des d’Espai Natura i les activitats que d’altres entitats amb els mateixos valors i objectius que Espai Natura organitzin i amb les quals sovint hi col·laborem.

A Espai Natura també estem oberts a participar en projectes de fora de Catalunya. Creiem que compartir el coneixement i aplicar a casa nostra metodologies emprades fora del nostre entorn pot ser interessant per complementar la nostra feina. Amb els anys anirem creant un estil de treball i una xarxa de coneixement al nostre entorn que ens beneficiarà a tots.

Per veure algunes de les accions que hem organitzat o hem participat

CLICA AQUÍ