Perquè ho fem?

Espai natura és una associació sense ànim de lucre que des de fa anys treballa per l’educació mediambiental.

Des d’Espai Natura divulguem el respecte i l’estima cap a l’entorn que ens envolta. Les accions del humans tenen un impacte molt important sobre les altres especies, ja siguin plantes o animals, que conviuen amb nosaltres. Des d’aquí volem ajudar-les a viure amb tranquil·litat i creiem que la millor manera és proporcionant una educació sobre els valors envers la natura que faci que aquest respecte i estima arribi amb facilitat.

L’últim segle els humans vàrem deixar de mirar la natura tal i com ho havíem fet abans. Amb l’esclat de la indústria, l’alta tecnologia, la informàtica i l’abandonament de les zones rurals per concentrar-nos a les ciutats la relació dels humans amb la natura ha passat a ser cada vegada més distant. En alguns aspectes això ha beneficiat el creixement dels espais forestals que havien estat molt desforestats i la reaparició d’espècies que vivien molt amenaçades, però d’altra banda la producció intensiva i el no tractament de residus, l’obtenció descontrolada de recursos, entre d’altres ha generat zones en que la supervivència de les espècies que hi viuen està al límit.

Entrant en aquest nou segle i mil·lenni des d’Espai Natura volem començar a fer les coses bé. Sabem en quina situació estem. Sabem d’on venim, per on hem passat i on som. Ara toca intentar adaptar les coses, mostrar els coneixements necessaris, els valors i divulgar el que hem après per tal de viure tal i com ens hem acostumat però canviant aquelles coses que malmeten la natura d’una manera o altra. Cada vegada més s’han de realitzar totes les accions pensant com poden afectar aquestes a la natura i fer-ho de manera que l’impacte sigui el menor possible. D’aquesta manera podrem viure amb les comoditats que ens hem acostumat, millorar-les i fer-ho durant molts anys, perquè no tindrem tantes problemàtiques com les que apareixen actualment que ens fan replantejar com actuem i el respecte que tenim cap al nostre planeta.

 

Comments are closed.